餐厅: 駿景軒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-04-16 76 浏览
贵为明星饭堂,又蝉联7年米芝莲一星,除左四川菜, 火锅都几有特色, 决定黎一试。由酒店大堂上一层就系骏景轩,等入坐既时候已经闻到一窝窝既小菜,香喷喷。店员先提供芝麻磨碗, 磨好后去调味corner 自调酱汁, 猪油,花椒粉/粒,四川味粉都有, 好齐全~ 点左个三色汤底,一次过可以试到麻辣、果香鱼汤、野生菌汤。3款汤底各有特色, 每款配上唔同食物都有唔同既化学作用。特别中意野生菌汤,用上多种新鲜野菌,就连黑皮鸡枞菌都有。由于新鲜既菇菌的香味及营养都比干的好~所以较芳香, 令食物提鲜果香鱼汤加入左雪梨蕃茄, 好清甜, 感觉滋润, 我地仲先饮2碗汤至于麻辣汤,麻同辣既比例较适中, 最啱配猪红,猪大肠。配料可以点半份, 2人份量刚刚好。手切本地鲜牛肉脂肪平均, 轻渌3下,肉滑味浓 。牛托 嫩滑有咬口。潮州炸鱼皮 热辣辣脆卜卜,加埋咸蛋黄既香味, 唔点汤都食左几片了原条花胶筒(1只) 呢个真系女人恩物,大大只肉厚, 成度碟咁长,都只系$65 , 当然要推介啦!鲜桂花鱼片 肉质细嫩, 鲜明!!  生㓥活田鸡 超鲜甜, 田鸡脾够哂肥美, 半份都有1只半吖 ! 白肺少见既火锅料, 上台时已经出好水,
点左个三色汤底,一次过可以试到麻辣、果香鱼汤、野生菌汤
三色汤底
3款汤底各有特色, 每款配上唔同食物都有唔同既化学作用。
至于麻辣汤,麻同辣既比例较适中, 最啱配猪红,猪大肠。

配料可以点半份, 2人份量刚刚好。
手切本地鲜牛肉脂肪平均, 轻渌3下,肉滑味浓 。
牛托 嫩滑有咬口。

原条花胶筒(1只)

鲜桂花鱼片 肉质细嫩, 鲜明!!

白肺少见既火锅料, 上台时已经出好水, 唔会有血水 ~
墨鱼滑弹牙,有粒粒墨鱼肉 够口感~
牛肉滑入口好似饮茶食既牛肉球, 不过就缺少左D马蹄啰 ~
水饺 皮薄馅靓,有肉汁~

总括黎讲, 用料都系新鲜, 交足货~ 就连鲜准山,娃娃菜都系鲜嫩的
店员服务都好, 全程帮忙加茶添汤

三色汤底