2024-04-10 752 浏览
今次去到尖沙咀海防道食铁板烧,望住厨师煮出精致嘅料理,真系大爱丫。今次呢间铁板烧嘅装修好靓,日本风格,佢嘅墙身用咗投影器投影返日本嘅街景出嚟,令人有置身系日本嘅感觉。⚜️铁板蒸蛋本身冇放任何调味料,上面用咗黑鱼子点缀,加上咗鹅肝,将鲜味带到蛋上面,而且蒸到啱啱好,超级滑。⚜️甘鲷嚟到已经成个艺术品,师傅用咗海苔去点缀碟边。成个鱼非常香滑,用油炸香左个鱼皮,成个鱼嘅口感非常嫩滑。⚜️大海虎虾食材很新鲜,虾肉弹牙•,精华在于自家制咸蛋黄酱,咸度适中,蛋黄酱的沙感很正,而且蛋黄酱给很多。⚜️日本和牛薄烧和牛充满著油香番,里面包著葱花和炸蒜粒,味道更为丰富,入口即溶。⚜️活鲍鱼仔师傅将鲍鱼仔切开,一啖一旧方便食用,鲍鱼好嫩口,配上三文鱼子,食落鲜味更加多。⚜️铁板炒饭炒饭炒得好香,而且都系比较干身粒粒分明,好有咬口,上面用咗樱花虾点缀。⚜️大啡菇大啡菇真系必吃,佢真系好juicy,普通调味吓都已经好好味。⚜️开心果雪糕呢个雪糕嘅口味真系我嘅最爱,香浓嘅开心果味道,配上开心果碎碎,令人回味无穷。

⚜️铁板蒸蛋

⚜️甘鲷