2022-08-04
𓌉◯𓇋【主打松露(?)既靓景餐厅🍽 】早几日约左朋友仔去试下呢间 不过都满座 要等一阵先有位 餐厅采光几好👍🏻可以见到海景🥰 侍应服务都殷勤亲切 星期日只提供Brunch menu ($438)包括前菜 汤 主菜 甜品 而某啲菜式要加钱的🙌🏻 咁我哋就叫左两个套餐share 食😇😛▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃🔸前菜❀香煎带子白奶油酱汁👉🏻卖相几精致 无过熟 但中间系冻既😕🥹至于个酱汁其实唔系好食得出系咩嚟🤣❀香煎鸭肝🦆(+$48)Size吾算好大 伴无花果同杂莓果酱 呢个配搭几好 但鸭肝煎得吾够香口🔸汤❀牛肝菌浓汤🍄👉🏻超级够热 加咗少少松露油提味❀龙虾🦞浓汤(+$38)几浓味 不过佢有啲沙沙地既口感 吾够滑 要扣分🥹🔸主菜❀烤是日鲜鱼柳🐟鲈鱼👉🏻正正常常 无乜特别 比较薄身❀肉眼扒🥩 (+$98)叫左五成熟 但目测应该都七成🤫不过好彩佢啲肉质软淋 吾会呑吾落 调味方面有进步空间🤫🔸是日甜品🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁❀大概系四川青花椒贝壳蛋糕配青瓜酱既物体一致认为好难食🤢 可能餐厅想有啲中法特色 融汇贯通 但其实一啲都吾夹 首先成旧野都劲色素feel 超级吾讨好🤯🤯二黎小
【主打松露(?)既靓景餐厅🍽 】
咁我哋就叫左两个套餐share 食😇😛
▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃
🔸前菜
❀香煎鸭肝🦆(+$48)
🔸汤
❀牛肝菌浓汤🍄👉🏻超级够热 加咗少少松露油提味
❀龙虾🦞浓汤(+$38)
几浓味 不过佢有啲沙沙地既口感 吾够滑 要扣分🥹
🔸主菜
❀烤是日鲜鱼柳🐟
鲈鱼👉🏻正正常常 无乜特别 比较薄身
❀肉眼扒🥩 (+$98)
🔸是日甜品🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁
❀大概系四川青花椒贝壳蛋糕配青瓜酱既物体
一致认为好难食🤢 可能餐厅想有啲中法特色 融汇贯通 但其实一啲都吾夹 首先成旧野都劲色素feel 超级吾讨好🤯🤯二黎小试一口已经顶吾顺 果阵青花椒味系口腔度作结尾真系接受吾到 仲要辣辣地甘 劲奇怪既配搭
最嬲系甜品得呢一个选择😡想加钱转其他都吾得🥲真系宁愿你比雪糕我就算啦 点都好过呢旧野
🔸整体来讲都系食境🤫食物质素麻麻 又吾包饮品🥺虽然样样都有加松露 但其实似装饰用多啲 冇乜香味 呢个价钱可以有更好选择😇😇
由于个甜品好难食 即刻同朋友即刻转场去Lady M补数🤣🤣
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
全部10分为满分✨
ღ味道:3.5
ღ环境:8
ღ性价比:4(加钱加下加下就偏贵)
ღ回头再食机会: 2