2019-07-07 264 浏览
琴晚同男朋友兴起睇完戏之后,就想揾点心食。我地去咗旺角呢间点心餐厅,因为佢出名点心嘅。坐得低之后,我地就叫咗个二人餐,另外加咗蜂巢芋角,雪山叉烧包同埋棉花鸡。佢个雪山叉烧包呢,系好明显地系一早整好左,跟住攞返入去微波炉叮翻热再上枱俾客人食。个芯好热,但面包皮系软林林到你都唔会想食同唔会想像到系雪山叉烧包嚟。另外,我哋个二人餐拣左章鱼肉饼蒸饭。个饭卖相好唔讨喜,无菜伴碟之余,肉饼又薄,饭又硬,都系有少少过分。最后二人餐有两杯野饮,我地拣左冻奶茶同冻菜蜜。其实两杯一样都系甜到糖尿,净系饮到糖水。其他果啲野食好普通,我都唔明点解全部都系正评嚟。食完令到我地都好失望,个饭,个包同埋野饮我地冇食/饮完就走左啦。下次应该都唔会再嚟。

2019-07-06