餐厅: 冰極餐廳
资讯:

2021-12-26 899 浏览
太太生日免费入海洋公园玩,我当然陪佢一齐玩,见海洋公园网页话冰极餐厅有圣诞套餐,加上冰极餐厅有企鹅睇,就决定到冰极餐厅食午餐。等候时间非常长,拎完飞足足等咗两个几钟先有得入场,仲有几个到我哋𠮶时,就系冰极餐厅附近嘅冰极馆行咗,睇完企鹅喂食之后再等左一阵终于到我地。入到屋企鹅餐厅叫咗份圣诞套餐,同埋特色企鹅pizza,之后就去影企鹅。然后我发现系餐厅影企鹅嘅角度,系仲差过喺冰极馆影。不过都算总算系冇咁多人逼住一齐影,时不时都有一两只企鹅行到玻璃边,可以畀你影下。虽然玻璃边已经放咗三个餐枱,你可以影到企鹅嘅位都有一两米长。总算佢冇呃你 系有位畀你影企鹅,可能下次好彩坐到玻璃边感觉会好好多,不过全场得三张枱同我都未必会再去食,应该唔会。终于入到正题,讲返啲食物,圣诞套餐其实都还好,呢个价钱系海鲜汤的海鲜完全冇味,应该系煮完汤直接揼几粒海鲜落去。然后就系前菜,𠮶两粒炸波,好似开party叫到会,放咗两个几钟有啲潮唔识脆嘅感觉,青瓜ok应该系新鲜嘅青瓜。个圣诞树多士,上面𠮶pack绿色汁味道一言难尽。奶茶可以完全做到冇茶味咁济,完全照顾到我哋身体健康,够清淡。然后主菜上台,终于食到一个正常嘅食物

然后主菜上台,终于食到一个正常嘅食物,鸡卷同带子都系有调味,而味道系唔错嘅。

最后系朱古力慕丝,味道都系好嘅,不过食唔晒有啲滞。

总括而言,圣诞套餐嘅食物质素有高有低,佢嘅外型系靓嘅,用嚟影相打卡系唔错。

最后食咗个企鹅pizza,可能我已经冇童真,欠缺幻想力,我揾唔到系佢系企鹅嘅身份特征,甚至乎觉得佢有啲丑。
不过算,除却外型以外,佢嘅料系好足嘅,而味道确实系唔差,个饼底都好脆。
不过佢呢个价钱嚟讲,系有啲令人失望。

2021-12-25
庆祝纪念