2013-10-20 425 浏览
原本想叫大糯米鸡既,剔咗咗呢个虫草花蒸鸡,五旧斩开咗既鸡中翼,即系两只半,急冻货色,除咗够热,一无可取。蒸腐皮卷反而有D惊喜,比外面食到既清新爽口,亦系热辣辣既,值得推介。南乳猪手,都够热,得四件,碟底连垫高少少既花生都悭返。娥姐粉果就比较得,热辣辣既,点心一定要热先好食架麻。猪膶肠粉,好明显就系一条开三,比起平日系普通酒楼食果D,变相少咗一条。未放豉油,又系微微暖既,D猪膶好薄,有少少鞋同猪膶既腥味,唔见得好好食。好似烟仔饼咁粗既春卷真系过份得离谱,你地估都估到个馅都应该冇乜料到架啦。至于芋角呢,唉,我系警犬黎架嘛,食得出D炸芋角既油好唔掂咯,有少少万年油味。而且一D都唔松化,又唔热先系死罪呀! 唔好忘记我地系早上茶市第一批客呀,冇理由系唔热既。室内装修光猛,格局高档,可惜碗筷清洁度强差人意,严重扣分,侍应服务久佳,竟然添水后,立即转身走人兼抛下一句: 自己冚返好个盖啦。两个人去,二百五十几蚊落楼,成百三蚊位既早餐,咁既食物同服务水平,一D都唔抵食。
鲜荷叶虫草鸡
鱼汤鲜竹卷
南乳猪手,都够热,得四件,碟底连垫高少少既花生都悭返。
南乳猪手
娥姐粉果就比较得,热辣辣既,点心一定要热先好食架麻。
娥姐粉果
黄沙猪润蒸肠粉

春卷及芋角

题外话/补充资料: 早茶如果近开市先去到,排得队黎都要饮下一转架啦,所以如果十点开门,九点九去到既话,就唔该你预定十一点半先轮到你啦。住系楼上就话冇所谓唧,又或者你明明系预咗食晏,拎定飞再系附近行下街都可以既。但D食物又未至于要你死心塌地去咁做吖?
2013-10-20
$130 (早餐)
鱼汤鲜竹卷
娥姐粉果