2019-01-22 118 浏览
今日行过先知原来荃湾都开左间,一时心郁就点左个原味鸡蛋仔食。好耐之前系旺角果间食,闲闲地都要等半个钟,好庆幸今日等左十分钟就等到,正!不过好可惜...我果阵食既系外脆内软,香浓鸡蛋味,完全唔会令人觉得腻之余仲可以一粒接一粒咁食...但可惜今日食到既唔系咁。首先,虽然佢系即叫即整,但之前既外脆变成硬,口感唔太好,内在仲系软既,但蛋浆好似唔系好够咁,而且味道都无之前咁香浓,真系几失望下。其实佢而家多左好多唔同既味,可能新口味系好味,但估唔到原味竟然退步,都几可惜。可能下次我会去返旺角果间试返,睇下究竟系单一问题定系全线问题,但就荃湾呢间原味鸡蛋仔,我会觉得唔值得食。

原味鸡蛋仔

外卖自取