2016-10-08
喺香港韩式餐厅比较多, 但反而韩式小食店比较少而且正宗嘅唔系得好多间呢间位于肥姐隔离, 每一次行过见到佢哋嘅韩式炒年糕都相当吸引, 今日饿饿地, 同朋友过咗嚟试下😁落单既时候先发觉原来老板娘系正宗韩国人😍😍😍 真系令人怀念韩国旅行系街头买小食嘅日子😢客人落单后老板娘会将嘢食加热, 务求将嘢食新鲜热辣送到客人手上, 真系超用心制作❤️酱烤鸡🐓 $38 +$5 加芝士鸡件先以炸既方式处理, 其后再用自家酱汁将炸鸡融合酱汁入面, 炸鸡嘅火候控制得非常之好👍🏻👍🏻👍🏻 虽然鸡有炸过, 但食落口一啲都唔热气, 而且鸡肉十分鲜嫩, 仲依然可以保持充足既水份😍😍😍酱汁甜甜酸酸, 加埋半溶既芝士真系好邪恶😈 酱烤鸡既size有d夸张😂😂😂 好大旧!热辣辣既口感加左果个自家酱汁, 个人感觉比起某啲韩式炸鸡餐厅既酱烤鸡更好食更惹味!😋😋😋👏🏻韩式炸热狗🌭 $28韩式热狗外层最要以面包皮做成, 炸起再加上砂糖, 最后o即上茄汁同芥茉酱, 食落先系食到茄汁同黄芥末酱既味道, 少少酸酸甜甜, 内里好热架所以要小心食! 而且炸皮个口感有d似蛋糕咁, 外脆内里有d软绵绵, 整体感觉其实有啲似食紧炸面包😆因为佢好大旧嘅
呢间位于肥姐隔离, 每一次行过见到佢哋嘅韩式炒年糕都相当吸引, 今日饿饿地, 同朋友过咗嚟试下😁 落单既时候先发觉原来老板娘系正宗韩国人😍😍😍 真系令人怀念韩国旅行系街头买小食嘅日子😢
酱汁甜甜酸酸, 加埋半溶既芝士真系好邪恶😈
酱烤鸡既size有d夸张😂😂😂 好大旧!
因为佢好大旧嘅关系, 系街头食起上嚟比较麻烦🙈
两者之间个人感觉比较钟意食炸鸡😁 下次再试下佢哋个星星炸鸡先❤️