2015-07-13
返完教会同男友黎左食午餐,唔使等位。叫左泰式芋头焗饭,炒金边粉,泰式冻奶茶同泰式冻柠茶。泰式冻奶茶味道好正宗,好似o系泰国饮咁甜,我唔系好顶得顺,所以叫左一位年纪最大既侍应(唔知系咪就系隆姐?)拎一杯冰俾我沟淡佢,佢笑住咁即刻倒左一杯冰俾我,仲问男友o个杯会唔会太甜,需唔需要多d冰,服务好好。芋头焗饭个样好似中式北菇鸡饭咁,不过食落味道当然唔同,芋头味好重,仲有好多姜丝令到成个饭好惹味,平时唔钟意姜既我都冇抽走d姜丝,觉得加埋一齐食几夹。炒金边粉相比下就较淡,但味道都唔错,有好多只虾。份量几大,两个人食两样野已经饱到不得了。食完仲有凉粉送,透心凉。埋单既时候发现佢入多左一个海南鸡饭,我地话冇叫到,应该系隔离台叫入错左我地张单,但系佢地已经走左。疑似隆姐眼神好失望咁话,「哎呀,入错左喇,隔离台走左,食左又冇收到钱。」唉!好心食左野就俾钱啦!
叫左泰式芋头焗饭,炒金边粉,泰式冻奶茶同泰式冻柠茶。
炒金边粉相比下就较淡,但味道都唔错,有好多只虾。