2024-09-05 1125 浏览
我几钟意去石门京瑞广场,因为入面都几多餐厅选择,好多小店经营但食物质素唔错㗎。其中一间我好钟意嘅,就系Ciao啦。.我之前都食过几次,外卖堂食都试过。佢外卖可以做到好高质,我搭车返到屋企啲食物仲系热辣辣的。而堂食就更加正啦!.今次同老公拍拖嚟堂食,舖位好细,座位目测大约16个。我哋去到已差不多满座,剩返最后一张2人台,真好彩!下次再嚟记得要book台先。.我哋叫了一个2人餐,有头盘、汤、意粉、主菜、甜品及饮品,好丰富呀!头盘 — 凯撒沙律,另加钱要烟三文鱼餐汤 — 南瓜忌廉汤意粉 — 黑松露野菌忌廉汁意粉而主菜我哋加钱要法式羊架,因为我好钟意食羊😍甜品 — 法式焦糖炖蛋饮品就可以喺drink menu任拣无酒精饮品,我拣咗杯mocha;我老公就饮latte.呢间餐厅有样要赞,系楼面会留意顾客进食的进度,食完一碟先会叫厨房准备煮下一碟👍🏻 我好怕有啲餐厅会一次过煮晒出嚟,食物易滩冻,台面又会好迫。..烟三文鱼凯撒沙律 —烟三文鱼有4大块,卷到花花咁,拉开原来每块都好长;沙律菜好新鲜、够爽口;沙律酱、面包粒同芝士粉都有好多。..南瓜忌廉汤 —呢度啲汤用杯仔装住,好搞笑😆 呢个汤好饮!好香南
其中一间我好钟意嘅,就系Ciao啦。
头盘 — 凯撒沙律,另加钱要烟三文鱼
餐汤 — 南瓜忌廉汤
意粉 — 黑松露野菌忌廉汁意粉
而主菜我哋加钱要法式羊架,因为我好钟意食羊😍
甜品 — 法式焦糖炖蛋
我好怕有啲餐厅会一次过煮晒出嚟,食物易滩冻,台面又会好迫。

烟三文鱼凯撒沙律 —

南瓜忌廉汤 —
呢度啲汤用杯仔装住,好搞笑😆 呢个汤好饮!好香南瓜味;而质感好滑,唔会好浠、但又唔会太杰,啱啱好!

黑松露野菌忌廉汁意粉 —
好大碟!黑松露野菌都有超多,仲多过啲意粉呀!忌廉汁好creamy,每啖意粉都食到好多酱汁,口感好丰富。

法式羊架 —
呢碟真系不得了!羊架肉好嫩滑,算系我食过其中最嫩滑嘅羊架之一!😍 伴碟的薯蓉亦做到非常滑溜,好香牛油味,系我好钟意嘅薯蓉口感😋 车厘茄亦好甜,连炸蒜头亦炸得好香口,食落唔觉系食紧蒜头。连我呢啲平时唔钟意食蒜头嘅人,都忍唔住食咗几粒!😆

法式焦糖炖蛋 —
炖蛋好滑呀,表面块焦糖亦唔会好痴牙。伴碟的士多啤梨唔算好甜,但都唔酸,我觉得都正常,唔差。
Mocha & Latte —
Mocha 同 Latte 都系正常味道,唔会太甜,无咩特别。
总结呢餐我哋都好满意,食到咁正嘅羊架令我特别开心❤️ 我一定会再嚟食过!
2024-08-02
  • 法式羊架