2022-11-01
💛好味指数:4.8/5💛💜回头指数:4.8/5💜系铜锣湾附近行完Sogo经过见到呢部货车吸引咗我嘅注意🚚🚚旁边仲有个特色走马灯和摆设,非常有设计感✨除咗有我最中意嘅抹茶Latte之外,仲有Bagel同Cookie买😍✅Cappuccino $42热饮杯系一只几独特嘅绿色,同舖头好夹😆咖啡味道香浓,即刻提神咗☕️✅Macha Latte $50见到有出抹茶焙茶Latte,纠结咗叫边款好耐🥺最后决定先试吓佢地纯正嘅抹茶Latte,睇下啱唔啱我心意先😆呢度嘅抹茶味好浓好香,完全无粒感🍵选咗小甜,所以抹茶嘅味道相对突出,下次可能我会选翻正常甜,个比例应该会更啱我😍虽然唔算好大杯,但系质素真系几唔错😳✅Macha Stawberry Bagel $32帮衬甜品仲可以有优惠价买饮品,抵好多👍🏻买咗翻屋企食,大约预热2-3mins就可以了😆如果想即刻食,职员可以帮忙加热♨️Bagel口感烟靭,加埋抹茶士多啤梨嘅Cream Cheese好夹,而且味道好浓郁,又唔会抢走大家嘅味,好中意呢个🥯✅Mochi Filled Pandan Cookies$48斑兰麻糬曲奇唔会太甜,而且好大块😍都系需要加热先可以食,
💜回头指数:4.8/5💜
系铜锣湾附近行完Sogo经过见到呢部货车吸引咗我嘅注意🚚🚚
✅Cappuccino $42
✅Macha Latte $50
✅Macha Stawberry Bagel $32
帮衬甜品仲可以有优惠价买饮品,抵好多👍🏻
斑兰麻糬曲奇唔会太甜,而且好大块😍都系需要加热先可以食,而且可以做到外脆内软嘅口感☺️两款甜品都好喜欢💕
🐻总结
第一次食Bagel🥯俾佢地搞到我迷上了😍仲要啲抹茶味好香浓🍵下次要试埋其他味嘅Bagel&Latte🥰虽然份量唔算好多,但系呢个质素值得一试👍🏻
📍Kremaro (铜锣湾)
铜锣湾景隆街2号地舖