2015-09-02
今晚同成班同事约左食晚饭, 由于一星期前已打电话book枱, 所以当我地去到时唔洗等已经即刻有位坐 (而其实我地到餐厅时只系6点, 餐厅一个人都无, 唔洗等系理所当然吧?!) 服务员把我们一行六人带到离门口最远最角落既位置入座。坐位是呈倒U型,本来觉得还不错...但我们发现枱上的碟有油光, 打算叫服务员换碟时, 服务员用一个恶劣既态度问只碟有边度唔干净, 当我们指出有油时, 服务员竟然用不爽态度说是倒汗水。 之后我们打算点6人餐时, 问服务员6人餐跟散叫的份量会否有分别时, 服务员竟然好串咁话“6人餐同散叫系一样份量, 你地一人食一碟都无问题, 睇下你食几多啫!但散叫会多d大碟d啰!” 前后不一既回答! 咁即系点呢?最后我地都系决定散叫。点餐后, 等待既时间不长。但服务员上冬阴公时既粗鲁动作, 实在令人接受不了!她几乎将成窝冬阴公倒泻在枱上! 我地点左炸软壳蟹 ($78), 本身谂应该有3只左右吧?点知...得两只, 颜色仲要系白晒晒, 卖相有d似青蛙...味道一般, 但真系好唔抵食, 唔值呢个价啰! 之后个芒果海折沙律系完全无芒果! 红萝卜就有! 海折口感霉烂, 一d爽既感
之后个芒果海折沙律系完全无芒果! 红萝卜就有! 海折口感霉烂, 一d爽既感觉都无! 之后当我地想叫 服务员加水时, 明明见到我们招手都要扮睇唔到! 我们坐既位置像被发到遍远地区既犯人, 所有服务员对我地既态度都好差好粗鲁。差不多食完一碟时, 服务员问都无问就收碟!
最后我地食完连想坐多阵都唔想就埋单。一叫埋单服务员问都唔问就收枱!但其实餐厅仍然有好多空枱! 成餐盛惠7百几蚊 (6碟野连加一服务费)外送一肚气!
我地唔会再黎呢间餐厅!! 要Bad list!!