2005-11-22 36 浏览
我唔知枝记有几多年历史,我净系知道间舖既太子女同我读同一间中学,而呢间小店亦成为我地中学既饭堂。最近睇到生果报介绍佢既奶茶好出名,但系咁多年以黎我都冇饮过。前几日返中学怀缅过去,再试枝记最出名既牛腩,浓郁既八角味道(食多d可以预防禽流感㖞)完全渗入牛腩入面,而且佢从不会炆过火,永远都系咁腍、咁好味。除左牛腩,佢地既鱼旦,虽然唔系自制,但系一样咁弹牙!! 再食番枝记既出品,不禁又令我想系中学既快乐时光! 有人嫌佢地方细细又阴阴沉沉,其实呢d先系中西区小店既特色! 应该保留!!近排新闻话八角会食到人精神错乱,唔知我地系咪食得太多枝记牛腩,所以我地校友范太都话我地有点傻气呢?