1K
2022-03-25 751 浏览
#屯门 @kayadining 💃约咗朋友喺屯门交收, 顺便食个靓饭! 毕竟都好耐好耐无见过面! 避开食晏的繁忙时间, 叹个下午茶! 😌 Lucky 被安排坐窠窗边, 暖暖的阳光照射但又唔晒, 开心! 🐄 巴东牛肉配班兰椰酱饭 $56 ~ 原价$60, 而家做紧推介, 抵! 我真系好喜爱食巴东牛肉, 因为繁复, 所以出街食就最好! 牛肉妏得超腍, 好入味! 味道香浓, 唔算太辣, 又唔会太多酱太湿, 朋友话几正宗! 配上绿色的椰酱饭及江鱼仔、花生等, 够晒香口惹味! 🦐槟城虾面 $66 ~ 有虾、豆腐卜、糖心蛋、鱼片、猪肉片...等等, 油面拼米粉的, 够正宗! 满满的虾味汤底, 不错! 🐷参峇酱烧猪颈肉 $78 ~ 份量多, 烧得香脆, 入口唔油, 特别欣赏个酱料, 增添更佳风味! 🍲参峇酱怡宝芽菜 $32 ~ 份量不少, 芽菜好爽脆, 夹上辣辣的参峇酱, 好满足! 🥪斑兰咖央多士 $28 ~ 多士香脆, 咖央唔会太重手, 所以唔算太甜, 夹上冰冻牛油, 好邪恶, but I like it! 🍊冻香茅鲜橙茶 (跟餐) & 桔仔话梅冰 (跟餐) ~ 首先...靓! 其次, 唔太甜又够
#屯门 @kayadining

🍊冻香茅鲜橙茶 (跟餐) & 桔仔话梅冰 (跟餐) ~ 首先...靓! 其次, 唔太甜又够清新解渴! 夏天来临了!

下午茶