2022-09-02
同一班朋友倾开想食中菜,强大嘅面书大数据系统推介左呢一间新开嘅餐厅,再睇埋佢嘅OR同lG啲食物相都几吸引,再睇佢菜单,价钱都合理,所以就抱住伟大嘅冒险精神试试佢~我哋跟住菜单嘅厨师推介,同埋嗌自己想食嘅嘢,点左呢几款菜式:听讲呢度啲炖汤好出色,一餐饭汤水都好紧要,所以叫咗个花胶响螺炖汤同朋友share,好足料好饮经店员推介,点咗呢个渔夫之宝,个名好得意,原来系呢度嘅师傅亲手做嘅鱼腐,鱼胶同蛋白搞埋一齐,做到好似棉花糖嘅感觉,好食,最紧要配埋呢一个鱼汤,非常出色朋友钟情乳鸽,呢度嘅乳鸽都真系唔错,师傅少,,乳鸽肉嫩多汁,仲有特别嘅烟熏味喺里面 柚子蜜虾球,不油不腻,有清新嘅感觉呢个秘制青咖喱牛小排绝对有惊喜,心谂中菜都有泰国菜?反而呢一个青咖喱嘅味道比好多泰国餐馆更加出色,青咖喱汁充满椰香味,忍唔住用匙羹不左一啖汁饮,好饮之后再试配料同埋牛小排,味道都好出色,睇得出店家系用新鲜同优质嘅食材!最后整返个海味杂菜粉丝煲,清清肠胃,虾米瑶柱菜同海鲜要一齐食,配搭埋呢个汤,好好味准备埋单嘅时候店员问我哋食唔食甜品,话依家新张期内可以送俾我哋,估唔到送嘅甜品都咁出色,呢个黑芝麻卷三个字形容:爽、滑
柚子蜜虾球,不油不腻,有清新嘅感觉
准备埋单嘅时候店员问我哋食唔食甜品,话依家新张期内可以送俾我哋,估唔到送嘅甜品都咁出色,呢个黑芝麻卷三个字形容:爽、滑、弹,入口有浓浓芝麻味,但系唔会太甜
总括嚟讲呢间中菜小馆嘅厨房有一定实力,有酒店级中菜嘅水准,环境都舒服,最欣赏系佢呢度嘅所有汤水同酱汁,真系好出色,食完成餐饭都唔会觉得口渴,食得出冇任何味精,如果钟意中菜嘅朋友,呢间值得推介