2020-10-21 756 浏览
✏️𝚃𝚊𝚒𝚠𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️-《桔梗》— 一间来自台湾嘅cafe 有开放式厨房 而且店内环境几舒服 行文青风呢间cafe系自助式嘅 要自己出去落单 同拎餐具同水我已经去过3、4次🤣之前次次都系食佢地嘅risotto炖饭👍🏻真系款款都几好味😋 但系今次去食lunch Lunch Menu冇risotto🥺 我地点左其他嘢食 味道同我想像中有少少差距-▪️龙虾跳跳跳 ($108)龙虾意粉配酸甜蕃茄酱汁 同埋有d洋葱我觉得个tomato sauce 配龙虾意粉好似唔太夹(?)有少少似茶餐厅茄汁炒意粉🤥同埋佢有少少微辣好处系有好多龙虾肉搭够 d肉都算弹牙🦞▪️软壳蟹小汉堡|还有炸鱼鱼 ($168)我自己本身系超级钟意食炸软壳蟹🦀 佢个burger size细细嚿 几q🤣 但系可能我唔好彩 我地个日食个两只软壳蟹都有少少腥🥺 但都脆嘅个炸鱼鱼就淋晒 唔脆 ▪️桔梗奶昔 ($58)好重香蕉味嘅奶昔🍌 几好饮🤣 卖相几靓 适合打卡😂▪️Latte👍🏻-总括而言:cp值麻麻 价钱偏贵 虽然今次食唔到 但系佢嘅risotto系好味 啱我口味 建议大家都系夜晚去食翻risotto炖饭👍🏻我下次一定要食到🥺💛
✏️
𝚃𝚊𝚒𝚠𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️
呢间cafe系自助式嘅 要自己出去落单 同拎餐具同水
▪️龙虾跳跳跳 ($108)
龙虾意粉配酸甜蕃茄酱汁 同埋有d洋葱
好处系有好多龙虾肉搭够 d肉都算弹牙🦞
龙虾跳跳跳

▪️软壳蟹小汉堡|还有炸鱼鱼 ($168)
个炸鱼鱼就淋晒 唔脆

▪️桔梗奶昔 ($58)
好重香蕉味嘅奶昔🍌 几好饮🤣 卖相几靓 适合打卡😂
▪️Latte👍🏻