2022-11-22 37 浏览
听住耳边响起一首首中国风嘅电影音乐,再喺咁古色古香嘅环境用餐,一碗热汤一块肉,好写意!重点系无论系醉胡炉定胡炉,识饮一定系饮汤底先💁🏻‍♀️。作为醉胡炉嘅姊妹店,个人两间都食过,真心讲分别唔大,食材同汤底质素同样高质。#招牌鲜椰青鸡锅 系相对较清淡嘅锅底,先炒香嫩鸡再落烧酒轻灼,最后倒入原个椰青水,滚起后就系原汁原味带酒香嘅鸡锅汤底,记得至少要饮返三四碗先好叫店员加汤😂汤底👏🏻正如前文所讲,喺食客面苚即场爆香嫩鸡块,等佢香香哋再佐酒,然后倒入椰青水,成个画面当然都好啱打卡。至于味道亦无得输滚起鸡汤配埋鲜椰青水🥥,汤底好鲜甜有酒香同时有鸡香!鸡份量足,算几嫩滑滚几耐都冇鞋口配料👏🏻 胡炉牛拼盆二个人想浅尝建议叫个拼盘,咁就可以咩都试啲冇咁闷!拼盘我觉得最好食系极上手切牛颈脊同霜降牛粒,其次就系牛舌芯、牛胸爽同安格斯牛切肥牛。前者雪花分布平均且牛味最浓!高质😉!配料 👏🏻饺子拼盘拼盘丰富,有xo酱带子饺、黑松露饺、鱼皮饺同鲜虾云吞,馅料饱满,调味都好好!特别系鲜虾云吞👍🏻。👏🏻蔬菜拼盘有唐生菜、油麦菜、西洋菜同大白菜等,选择多同都几新鲜!👏🏻 风沙椒盐粟米条 呢个餐前小食好惹味!重口味得嚟粟

汤底👏🏻

配料👏🏻 胡炉牛拼盆

配料 👏🏻饺子拼盘

👏🏻蔬菜拼盘
有唐生菜、油麦菜、西洋菜同大白菜等,选择多同都几新鲜!

👏🏻 风沙椒盐粟米条
呢个餐前小食好惹味!重口味得嚟粟米本身又好香甜!

‑ ‒ –

招牌鲜椰青鸡锅