2010-01-10
记得上次黎食呢度食汤乌冬几好味,而男友又钟意食日本野,所以决定重游旧地~~呢间餐厅唔会话好多人要等位,可能佢既位置比较僻静喇!!咁都好既~~起码唔洗等到傻都未有得食....我地order左一个吞拿鱼饭、一个铜烧乌冬,另外叫左一客三文鱼sushi,由于sushi都要 HK$40一客(两件),所以都唔敢叫得多.先讲三文鱼sushi,上枱已经被个卖相深深吸引到,肉质非常有光泽而食落口系肥美同鲜嫩,其他日本料理果d质素真系无得比,呢d真系一分价钱一分货!!大家可以系图片入面见到d吞拿鱼片都系一样好有光泽,而且个饭整得好靓,鱼同饭之间仲有姜丝同蛋丝~~男友食得好滋味到我个锅烧鸟冬,面质虽然唔系话好弹牙,但配合埋个汤底几好味,美中不足就系个汤偏咸同埋个炸虾天妇罗浸软左,但整体上都系满意!!我地食完继续坐系度倾下计,侍应帮我地收左d野之后话请我地食雪糕,我地系度估....日本料理既雪糕都不外乎系绿茶、黑之麻同红豆。果然~~系红豆雪糕~我既最爱!!虽然头几啖食落系奶味重d, 但咬到粒粒红豆, 真系好满足!!小意见:餐厅灯比较暗淡,设计旧少少,而且系开放式厨房,会有油烟味...导致男友话有阵怪怪地味。餐
起码唔洗等到傻都未有得食....
HK$40一客(两件),所以都唔敢叫得多.
导致男友话有阵怪怪地味。
餐厅有电视睇,但个人认为...如果真系想做得正宗d....其实唔应该放电视喇。咁大家都会更尽量咁享用美食同倾计丫嘛!!