2021-09-30
喺荃新天地行街见到呢间餐厅好似几靓,餐厅嘅中间有棵树🌲觉得好似可以入去打下卡😄我地两人嗌左dinner menu for two,拣咗一个是日餐汤(南瓜浓汤)同埋一个龙虾浓汤。两款浓汤都好浓味好好饮,个汤嘅口感好似用blender打出来咁,好绵✨Main course我哋拣咗三式蒜香辣海鲜扁意粉🍝同埋香煎三文鱼扒伴日式照烧汁。意粉嘅海鲜足料又新鲜,完全食唔出雪藏味。个蒜油都好香,同埋好喜欢免头放有辣椒干丝,食落去嘅时候有啖啖香气。钟意!另外份三文鱼都煎得好香脆 (其实个卖相都几靓但唔记得咗影XD)之后我哋加咗个黑松露法式薯条🍟,薯条系厚身𠮶只,淡淡薯蓉😄 同埋都炸得好脆,送到你枱面嘅时候仲系热辣辣!薯条面头放咗啲碎芝士,增加左啲咸香😄最后甜品我哋两个都加钱嗌左朱古力布朗尼伴雪糕🍦。质素就系市面上好味嘅朱古力布朗尼啦😆整体来讲呢一餐食得好满足,餐厅嘅服务态度都几好,一定会再返来食😆😆