2018-07-23 672 浏览
我地大約晚上7點來到越滿, 已經差唔多坐無虛席, 越滿頗受歡迎!越滿主打越南菜同東南亞菜, 食物都有好多選擇, 包括有越式湯河粉, 越式撈檬, 咖哩, 越式飯, 小食, 沙律, 串燒, 特飲等等! 越滿和牛湯河 $128嘩! 好大盤呀! 無錯係一盤, 因為一碗已經形容唔到佢超多既份量!一上菜既時候係無湯, 可以清楚見到所有牛肉都係鮮紅色的!之後侍應將清湯加入河粉中, 確保河粉唔會過淋!材料真的相當豐富, 牛丸和同牛肉! 牛肉有4種, 包括有日本和牛, 澳洲和牛, 和牛牛舌, 美國牛小排! 而且牛肉份量很多!見到牛肉由鮮紅色轉到粉紅色, 再由粉紅色轉到全熟, 牛肉仍然嫩滑! 薄身既牛肉, 牛肉味濃郁, 而且又軟又嫩, 有入口即溶既感覺!湯底清甜鮮味, 再加上各樣香料, 很正宗的越式味道, 一口湯一口粉, 好滋味!越式串燒拼盤 (4串) $42包括有豬肉, 牛肉, 雞肉, 豬肉腸各一串!全全都燒得岩岩好, 而且好入味, 配埋佢秘製醬汁真係無得頂! 豬頸肉菠蘿炒飯 $52豬頸肉燒得外層焦香,內裏充滿油香!菠蘿炒飯份量十足,有提子乾同菠蘿粒,酸酸甜甜,味道不錯!鹹檸檬七喜  (跟餐加$10)鹹

越滿和牛湯河 $128
一上菜既時候係無湯, 可以清楚見到所有牛肉都係鮮紅色的!
之後侍應將清湯加入河粉中, 確保河粉唔會過淋!

越式串燒拼盤 (4串) $42
包括有豬肉, 牛肉, 雞肉, 豬肉腸各一串!

豬頸肉菠蘿炒飯 $52
豬頸肉燒得外層焦香,內裏充滿油香!
菠蘿炒飯份量十足,有提子乾同菠蘿粒,酸酸甜甜,味道不錯!

鹹檸檬七喜  (跟餐加$10)
鹹檸檬鹹鹹酸酸,配合七喜的甜味,醒神清新!

鹹梅七喜  (跟餐加$10)
好夠梅味,消暑解渴!

2018-07-22