2019-06-03
最近朋友考试超辛苦,为左庆祝佢考完试同生日决定今次食豪d!!有人提议想食生蚝,我地未食过有d却步,不过见到买一送一就谂住点都试下!好彩一早book左位,上到去见到都几full!好有feel既餐厅~睇睇餐牌先!都有好多唔同既选择!先睇睇生蚝啦,有好多唔同品种既生蚝选择,我地就每款都叫只黎试下~令外食生蚝紧系要叫杯酒饮下😝我地有叫汽酒同白酒~Alto Sauv.Blanc系朋友既白酒,我就饮Prosecco,配埋之后d野食真系一流!令外,见人介绍海鲜刺身都好正,又叫左牡丹虾试下啦~再叫左个沙律,主食就系意粉同饭各一,仲有我至爱既牛扒😍第1位主角生蚝黎啦!!一摆低其实已经闻到果阵海水味,第1款系american pacific,好肥美既生蚝,又creamy!第2款Mermail 开始系偏爽口,一样海水味好正🤣第3系majestic已经令我地疯狂爱上生蚝!Botan Ebi 日本牡丹虾刺身,上菜既时候真系吓亲,咁大只既!好开心,一咬落去超弹牙爽口,好鲜甜好味!Tiger Shrimp Salad小虎虾沙律$168沙律菜都好新鲜,配埋酱汁好开胃!又多虾~Razor Clam &Chorizo S
好彩一早book左位,上到去见到都几full!
好有feel既餐厅~睇睇餐牌先!都有好多唔同既选择!
Tiger Shrimp Salad小虎虾沙律$168
沙律菜都好新鲜,配埋酱汁好开胃!又多虾~
Razor Clam &Chorizo Spaghetti Aglio Olio蛏子辣肉肠香辣榄油意粉$188 首先个酱汁好好味,轻轻的辣味又不会盖过其他配料的香味,我本身唔食得辣,呢个都ok!
Whole Squid烤原条日本鱿鱼酿意大利饭$248 原条鱿鱼酿入意大利饭,切开一圈圈分岩哂,意大利饭又唔会飞哂出黎,d饭又吸哂鱿鱼既鲜味,好食!
Us Prime Rib Eye Steak $428美国特级肉眼扒
呢个真系超级好食,5成熟岩岩好,肉汁好多,好香牛肉味,超软超易咬!大推荐
食哂主食,款款都咁正,紧系要试埋d甜品啦!
今次叫左tiramisu$98同意大利柠檬雪糕$98!首先卖相一流啦~tiramisu酒味岩岩好,一啖接一啖食唔停啊!
另外既柠檬雪糕做得好好,柠檬味道岩岩好,最后清一清食左咁多好野既饱滞感觉~