2017-06-15 611 浏览
纳闷嘅星期一早上,好想去饮杯咖啡,于是走咗嚟佐敦,点知想饮𠮶间冇开,心情更加纳闷兼即时燥底!好在喺呢个时候见到隔离有间卖法式面包嘅舖开咗门,咪走入去睇吓啰。可能我好唔钟意食baguette啦,所以恕我四围食野但真系唔识呢间㖞,原来除咗baguette仲会卖面及蒜蓉包,一片蒜蓉包$9平平哋,咁就买件试吓啦,希望食完之后心情会好啲啦蒜蓉包 ($9)由于晏啲会去食lunch及我真系唔钟意食baguette嘅关系,于是叫咗个最爱嘅蒜蓉包试吓。俾完钱老板俾张卡仔我叫我等,等呀等,四围望,原来好多报纸杂志都有介绍过呢度。除咗即叫即做嘅食物外,仲有一个放满杂货嘅架,等咗大概5分钟就有得食喇,比平时喺餐厅食开𠮶啲大件好多!瞬间一阵香气扑上嚟,香到晕咗!外层烘得香脆金黄,中间搽满蒜蓉牛油,唔理佢有几热已经一啖咬落去。哇,脆得嚟又唔会刮咀,又不失软绵,蒜味超香浓,好好味!唔洗1分钟已经食晒,超正!好在有走入嚟试吓,心情豁然开朗返~

蒜蓉包 ($9)
蒜蓉包

好在有走入嚟试吓,心情豁然开朗返~
2017-06-12
$9 (早餐)