2017-12-27
每日营营役役,平时多野做要OT,要凑老细都算,最呕血系同时间同事下属都要一齐凑埋。好彩约左朋友放工后饭聚,舒解下,否则人都颠。延续我地上次既酒肉聚会,我地又去食韩式炸鸡饮米酒~今次去李家,以前排成2粒钟先食到,而家就唔驶啦。朋友一早叫定芝士炸鸡,三式糯米肠同米酒,所以我到达时已经可以开餐啦。李家既米酒系用金色既水煲仔装住,用埋银色既碗仔饮,真系别有一番风味!虽然我都唔系饮过好多韩国米酒,但系我觉得李家既米酒系我饮过既最好饮,好易入口。芝士炸鸡放左两款芝士粉系鸡件上面,系咪觉得好漏呢?事实上本身d炸鸡有少少辣,所以配搭埋d芝士粉一d都唔会有漏既感觉,芝士系某程度上仲中和左d辣味,等你可以一件接一件咁食。美中不足系有某些部位比较干,唔够juicy。第一次食三色糯米肠,一款系好似包左酸菜,有一款就辣辣地,仲有一款外观劲似润肠。食味同口感都不俗,可以搭配生蒜片,辣椒同两种调味份,个人最钟意配生蒜,不过其实食完都唔知系包左d咩料。整体而言,食物水准中上,绝对会想下次再黎试其他野食!
延续我地上次既酒肉聚会,我地又去食韩式炸鸡饮米酒~
今次去李家,以前排成2粒钟先食到,而家就唔驶啦。
整体而言,食物水准中上,绝对会想下次再黎试其他野食!