6天前
铜锣湾嘅Cafe好多,不过有质素又抵食嘅其实唔多,今晚去嘅Undici,就真系几抵食。抵食在于,普通意粉120几起,可以+$66,有埋黑松露汤、自选饮品(靓靓咖啡都得)同蛋糕甜品,呢个组合其实真系几唔错。另外可以再+$28任食蛋糕,有六种味道嘅蛋糕任食实在太夸张。不过今日喉咙痛,就食住跟餐𠮶件先。芝士秘捞薯条 $58其实佢份量一啲都唔少,但由于嚟到𠮶阵我哋肚饿,兼且好好食,又热又脆,加上少少辣味,一阵就俾我哋秒杀咗。脆炸无激素鸡翼配香辣蛋黄酱 $58平平无奇嘅5只炸鸡翼,就因为落咗呢个香辣蛋黄酱,变到非常立体。呢个香辣蛋黄酱,有少少辣香,同热辣辣新鲜炸起嘅鸡翼,加埋真系相当不平凡。蒜香辣椒蚬肉意大利粉配软壳蟹 $138外型有一大只软壳蟹,但其实呢个意粉嘅核心系蒜香同辣椒嘅意大利粉。首先佢嘅意粉相当干身,唔会有一浸油喺底。佢嘅蒜香同辣椒味道好出,当然食物会有少少辣味,加上蚬肉同软壳蟹,惹味非常。每叫一个意粉,就可以跟餐+$66,有埋以下:黑松露野菌汤好明显食到黑松露油香,相当唔错抹茶豆腐拿铁 (或其他非花茶饮品) 好似饮咗豆腐花嘅抹茶拿铁,非常好饮,唔会太甜,但同时有甜品嘅影子。不过我最
芝士秘捞薯条 $58
脆炸无激素鸡翼配香辣蛋黄酱 $58
蒜香辣椒蚬肉意大利粉配软壳蟹 $138
每叫一个意粉,就可以跟餐+$66,有埋以下:
黑松露野菌汤
好明显食到黑松露油香,相当唔错
抹茶豆腐拿铁 (或其他非花茶饮品)
好似饮咗豆腐花嘅抹茶拿铁,非常好饮,唔会太甜,但同时有甜品嘅影子。不过我最欣赏佢系可以拣晒所有特色咖啡,在场所见Oreo亦非常靓仔,下次可以试吓。
精选甜品 - 就系喺六件蛋糕之中拣一件,我比较欣赏佢唔系指定,而系有得拣,喺跟餐嚟讲算不常见
朱爷咖啡 $42
另外,我哋叫多一个,表面上系饮品,实际上可以充当买甜品嘅朱爷咖啡。呢个朱爷咖啡就系朱古力同椰子雪糕,在淋上热热嘅咖啡,实际上就好似affogato咁,将雪糕同咖啡嘅味道完美融合。
靓嘢食、靓嘢饮、特色甜品兼有放题选择,当时今日嘅Cafe,实在唔简单,难怪都有唔少食客慕名而来。