香港人其实都真系几钟意食米线,好味又食得饱之余,价钱都相当便宜,所以米线一直都好受欢迎。每次系放饭时间去,都会见到米线店铺门口有一大堆人拎住飞系到等。所以,对于身边有朋友好抗拒食米线,我真系甚或不解,不过其实都系各有所好姐。XD今日搞完活动都已经六点,我已经觉得好肚饿啦!谂起晏D仲要开会就更加担心自己开开下会饿得制,血糖低,然后会训著咗,到时如果有人发现就唔好啦!咁啱朋友表示返到屋企冇饭食,想揾饭脚。我心谂︰开会都唔知开到几点,不如食D野打下底先!(系!只系打下底~夜晚会再食野!^^")于是乎,我就舍命陪君子,决定陪朋友一齐去食米线。由于时间尚早,完全唔驶等,一入去就已经有位啦!有选择困难症既我望住份MENU又要谂食咩啦!不过今次好快就谂到食咩lu!平时黎食,通常都只会食米线+𩠌配蕃茄汤底,见到身边朋友叫大汗猪扒担担米线,自己都好想试,但系个名讲到大汗,感觉会好辣,所以一直都唔够胆叫。不过又会系朋友食完之后问佢地好唔好食,朋友既回常都系答好食!所以今次见自已袋入面有支水,又一直心思思想试下,咁就叫咗大汗猪扒担担米线!落完单等咗一阵,碟大汗猪扒担担米线终于上枱啦!猪扒同米线分开上,咁样就

大汗猪扒担担米线

落完单等咗一阵,碟大汗猪扒担担米线终于上枱啦!猪扒同米线分开上,咁样就唔会搞到D猪扒淋哂,非常好!碗米线都唔细碗㗎,担担面汤底,有少量葱花系面,配有肉碎花生,好香好够味!就算就咁食碗米线都觉得好好味,唔怪得之前见朋友食既时候可以唔驶猪扒既配搭,就咁先食碗米线。猪扒看似平时系餐厅食到既香酥排骨一样,外表炸至金黄香脆,咬落去肉质唔干,配搭调味粉,系有D辣,不过未至于去到滴哂汗,变孖润肠嘴咁。朋友果然冇介绍错,推得再食!
2017-07-15
大汗猪扒担担米线