2023-08-26
趁日本仲未倒核废水, 当然要趁而家快D食多D刺身今日黎到大围, 试下朋友介绍既呢间平民日本料理, 距离大围站唔太远, 不过都要行一段仔路过黎行到过黎, 果然好食既餐厅都系要排队既, 门口唔算好多人, 但都要等一阵餐厅墙上面贴满左我最钟意既海贼王, 仲有唔同日本既站名, 背景音乐仲系日文歌, 好似去左日本个D居酒屋咁餐厅就用QR code落单, 一个便当或者套餐都系100蚊左右, 唔算太贵,另外, 仲好其他寿司, 炸物, 丼饭等等叫我地叫左个至尊惹味套餐, 盛惠108, 佢上个阵唔系一次过上, 当佢上下一碟上下一碟个阵, 我地先发觉呢个餐真系好抵食, 好丰富好多野食首先前菜有蟹子沙律, 三文鱼味噌汤同埋三文鱼/北寄贝刺身刺身好新鲜, 味噌汤唔系普通既汤, 入面竟然仲有三文鱼肉! 真系有惊喜之后上既系碳烧鸡肉同埋烧鲭鱼, 鸡肉烧得岩岩好, 外皮少少微焦, 入面肉质嫩滑多汁烧鲭鱼就鲜甜又带有烧烤风味, 冇咩骨, 好食之后上既系流心芝士汉堡扒, 呢个一定要趁热食, 仲可以拉丝, 加埋汉堡扒本身既肉汁,一啖食落去真系好enjoy呢个套餐主食系咖哩饭, 佢有我拣汁另上, 咖哩系日式咖哩, 甜甜地
另外, 仲好其他寿司, 炸物, 丼饭等等叫
首先前菜有蟹子沙律, 三文鱼味噌汤同埋三文鱼/北寄贝刺身
烧鲭鱼就鲜甜又带有烧烤风味, 冇咩骨, 好食
呢个套餐主食系咖哩饭, 佢有我拣汁另上, 咖哩系日式咖哩, 甜甜地, 入面本身有D蔬菜, 呢到不我一赞既系我地食完一兜咖哩汁, 问店员可唔可以再加汁, 店员即系比多兜我地, 加分!
除左个套餐, 我地再叫左个时令刺身丼, 有三文鱼, 油甘鱼, 鱿鱼, 甜虾, 芥辣八爪鱼刺身, 盛惠都系88, 有咁多刺身, 好抵食, 刺身都系好新鲜, 尤其芥辣八爪鱼, 食落仲好爽
总体黎讲呢间餐厅绝对值得再黎食, 一黎野食好食, 二黎价钱实惠又多选择,推荐