2020-01-01
今晚除夕终于可以一试呢间朋友介绍左好耐既餐厅。佢平时都系去食lunch,今日都系第一次去试呢到既晚餐。呢到既环境真系一流,一开门见到好有cafe既感觉,客人既人数唔多,坐低左之后厨师哥哥会过嚟同你倾下计,睇吓你会有咩需要,佢会根据你既要求向你介绍呢到既菜式,原来佢地宜家晚餐系pizza主打,仲有小食同饭餐,不过今次我就决定食pizza。正当我地烦紧叫咩嘢食既时候,佢过黎问我地会唔会有咩要求有咩想食,佢之后就同我哋推介左一个辣肉肠pizza,仲问我地会唔会咩配菜会唔要,感觉上真系超级细心,所以我地叫左个辣肉肠pizza 同一份炸鸡粒。上菜既速度好快,坐左一阵就已经上菜,味道好好不过口感同香港食到既pizza有D唔到,个pizza皮好特别,之后同厨师哥哥倾计先知,原来每个pizza都系佢自己整既手工pizza,系传统意式饼底加上新式既配料,所以真系感觉到呢到既pizza好特别同埋好好味。而个鸡粒真系超好食,size 大小适中,唔会有油味,同个酱料超match。🤦🏻♂️我食完之后先见到原来有个special menu,系和牛pizza,呢个下次一定要试!