2019-12-05 781 浏览
上网见新蒲岗推荐呢一间云南米线,今日放工𠮶阵就想食啲酸酸辣辣嘅东西,所以就过咗嚟食。大概八点到,一入到去就已经有位。大概坐咗四五台客左右。楼面主要两位职员,但系只有一位职员落单,加上又多人叫外卖,所以等落单都等左6、7分钟左右,见到职员态度都几好,加上见有时间就等下啦🤣🤣🤣三人选咗两碗面。👅豆花捞米线之前未试过豆花捞米线,见到系呢间铺头嘅招牌同埋有好多人推荐,所以就点嚟试吓啦一试咗就觉得好惊艳豆花米线味道岩岩好,豆花捞埋米线原来几夹,令到米线更滑身,而肉碎汁好香,所以几好味。一开始都惊佢会太咸,但系食落就啱啱好。其他配料都好好食,特别系炸虾卷同韭菜饺子,味道都唔错。👅小锅酸辣米线另一个选咗酸辣汤底,配料拣咗大肠、鸡扒、肥牛(我系食肉兽haha) 拣咗三款全肉嘅配料都只系$42,几抵食呀!食米线最重要都系个汤底,酸酸辣辣好开胃,好酸爽总括而言,呢间小店值得推荐

三人选咗两碗面。

德胜豆花捞米线

👅豆花捞米线

小锅酸辣米线

👅小锅酸辣米线

食米线最重要都系个汤底,酸酸辣辣好开胃,好酸爽

总括而言,呢间小店值得推荐

2019-12-05
德胜豆花捞米线