2021-08-17
1523钊哥厨房 元朗佢做紧四周年做紧优惠,$1有六只单骨鸡翼,食落似m记脆鸡翼,炸粉都够脆,但味道唔算太浓,一蚊鸡真系好抵食。另一个系99蚊有牛扒配薯菜,比佢吸引左入去。牛扒好大块,有只半手掌咁大,可惜系牛扒落得太重松肉粉,食落似茶餐厅𠮶种难食嘅牛排,冇咩牛味,令人失望。薯蓉有黑松露味,份量正常;红酒汁反而唔错,蔬菜味几出,味道有层次。加左$20要左跟餐配汤同饮品。有得意啲嘅野饮,例如我就要左小朋友鸳鸯,系平时餐厅好少见嘅野。汤系西兰花汤,食得出好真材实料;蒜蓉包就唔够脆,不过味道同香味都够嘅。另外要左蟹肉意大利饭($93)令人惊喜,蟹肉份量几多,食每一啖都会有食到少少,加上甜嘅果干同果仁,有咬口,亦都香口好多。份量叫几大份下,饭嘅口感不过不失,味道系偏甜口味嘅意大利饭,甜甜地,同以往食开嘅好唔同,但都好食。