2021-12-12
令人惊喜@ I leisure 早阵子见到朋友喺ig post相,见到I leisure鸟笼设计嘅餐枱,加上有标掟区超靓!趁著今日可以早收工,就同同事上去happy hour I leisure位于尖沙咀商业大厦的楼上酒吧,一出䢂门见到闪闪发光嘅门牌,已经感到呢一间会系非常之华丽嘅酒吧 餐厅部分位置装修成茏嘅设计,灯光柔和非常有气氛!另外仲有间好靓既vip房,同埋室外吧台嘅位置。但由于啱啱有私人聚会,所以就影唔到相啦 可以掟镖一展身手~亦都有桌上游戏酒吧位置装修布满各式各样嘅美酒坐喺𠮶度可以睇住bar tender调酒嘅过程 食物方面,主打shake shake海鲜拼盘$558~海鲜方面由店员帮我哋选择 餐厅提供咗手套,店员上菜前会喺我哋面前摇下摇下个装满海鲜嘅袋!让入面既酱汁均匀地包裹住海鲜,之后再打开口袋,直接用手取食 今日嘅推介有鲍鱼,海虾、元贝、龙虾同青口。口味可以分辣同埋唔辣。如果你系食得辣嘅,真心推介点上大辣!真系好惹味!闻起上来似冬阴功味!食下来似沙嗲
可以掟镖一展身手~亦都有桌上游戏
酒吧位置装修布满各式各样嘅美酒
坐喺𠮶度可以睇住bar tender调酒嘅过程
食下来似沙嗲!入面混合咗大量蒜蓉,真系好香口惹味
我最钟意嘅就系贵妃蚌
鲍鱼口感爽口弹牙,大虾亦非常之大只!
不过对于我哋啲懒人嚟讲,虾嘅吸引力比其他海鲜较低,因为懒于剥壳
火焰鸡翼$98呢个系打卡必点
店员会即席淋上酒精,再点火!烧鸡翼果一下我哋不禁''哗''咗一声!因为实在太震撼呀
被火稍为烧过嘅鸡翼皮脆肉嫩,表面嘅蜜糖有一点淡淡嘅焦香味,食落甜甜地非常易入口
特色龙虾包$238
懒人必点!我哋啲懒人同事最欣赏就系呢一个龙虾包!原只波士顿龙虾拆肉三文治,入面全部都系龙虾肉!爽口弹牙!分量都非常之大方!伴碟嘅薯条食落仲系辣手嘅。龙虾包一个女仔绝对食唔晒
厚到一个点
有外在美,也都有内在美!我冇谂过楼上酒吧竟然有如此高质嘅食物提供令人再三回味!