2020-06-08
今晚家姐男朋友上黎食饭,每次佢都好识做,总会有礼物拎上黎今次见佢拎住一个红色纸袋,上面印住个PIN字,等佢走左拆开黎睇,完来系曲奇饼唔知系咪我孤陋寡闻,我未听过呢个品牌🤦♀️,所以食之前Google 一下🤭原来PIN系香港本地新派曲奇品牌,香港制造,舖头系铜锣湾利园二期,而且重有官网可以网购拆开一袋有两盒一盒系陈皮子姜曲奇,一盒系什锦曲奇,每盒24块,独立包装,方便卫生👍因为不加防腐剂,所以唔似得d万年曲奇饼咁,可以摆成年几两年未食之前,我完全想像唔到陈皮子姜既曲奇系点🤦♀️但食完内心会有一阵惊讶,估唔到系可以咁好味同夹到!!!曲奇入面既子姜粒粒好有咬口,又够姜味👍,但又唔会太辣,亦唔会遮盖晒牛油味,你仍然好清楚知道自己食紧曲奇饼😂呢盒系什锦曲奇,一盒有八款口味,每款三块!呢盒不得了,一盒可以试足八只味:XO酱、香辣虾米、七味粉、葱油鸡、红枣、杏脯迷迭香、提子花旗参、陈皮子姜!就咁听d名其实都几惊,不过食完真心觉得好惊喜,系完全估唔到呢d咁伏既名,但食落可以咁好食、咁夹!!最欣赏系佢每一款都真系食得出果款曲奇既味,而每款都保留到牛油香唔会喧宾夺主,每款既甜味都好天然,唔会过甜!香辣虾米
拆开一袋有两盒
因为不加防腐剂,所以唔似得d万年曲奇饼咁,可以摆成年几两年
未食之前,我完全想像唔到陈皮子姜既曲奇系点🤦♀️
呢盒系什锦曲奇,一盒有八款口味,每款三块!
香辣虾米/XO酱:两款味道相近,打开袋已经超香,XO酱就唔辣,香辣虾米入口香辣惹味,爱辣既我真系欲罢不能🤭
红枣:同陈皮子姜一样,有粒粒果肉,增加口感之余食落有好清香既红枣味!
葱油鸡:鸡味就无🤭,但好香葱油味,系葱油鸡既葱油味!
提子花旗参:开袋已闻到好提醒既花旗参味,入口初期带点参既甘苦味,加上提子果肉甜味中和,先甘后甜,食完个口保持一浸回甘味!