2023-03-12
今晚同朋友食好啲,拣咗呢间炭烧餐厅🥰 上到去有一个大大嘅吧枱位置,吧枱嘅旁边有火焰嘅效果,仲可以转唔同颜色㗎🤣🤣好得意呀!𠮶日全场爆满,气氛非常好,店员嘅服务亦都好好❤️Dinner Set B $980 一位🔸季节精品先付三品▪️有日本甘薯、海胆豆腐同埋蟹膏豆腐,做成一口嘅大小,好精致,特别钟意佢嘅蟹膏,豆腐,蟹膏味非常浓郁😋😋🔸季节刺身三点▪️个卖相创意真系值100分!个碗下面居然系个鱼缸,有金鱼仔喺度游紧水,我哋影到停唔到手呀🤣🤣🤣刺身有大拖罗、牡丹虾同帆立贝👍🏻每一样都非常新鲜好味👍🏻👍🏻👍🏻🔸火灸和牛刺身配意大利香草汁▪️和牛包住日本芽葱,上面仲有鱼子❤️ 和牛脂香浓郁,加上酸甜嘅酱汁,好夹👍🏻🔸鲍鱼冻饼▪️慢煮鲍鱼煮得好软,底下配上北海道梦美人米,仲有画龙点睛嘅鲍鱼干酱,超级豪华嘅味道😋🔸鹅肝茶碗蒸▪️呢个真系不得了!非常之咁好味❤️茶碗蒸滑到不行,蒸蛋加上鹅肝,仲有佢鲜味嘅高汤,每一口都系一种享受 👍🏻👍🏻🔸炭薰牛舌▪️师傅最后用炭压系牛舌上面,令到佢充满炭香,再用个玻璃盖上,一打开果一刹那,炭薰嘅香味实在令人食指大动😋😋 牛舌烧得刚刚好,而且厚身又弹牙👍🏻🔸紫苏二重烧牛肉卷▪️充满肉汁嘅享
Dinner Set B $980 一位
🔸季节精品先付三品
🔸季节刺身三点
🔸火灸和牛刺身配意大利香草汁
🔸鲍鱼冻饼
🔸鹅肝茶碗蒸
🔸炭薰牛舌
🔸紫苏二重烧牛肉卷
▪️充满肉汁嘅享受,紫菜包上紫苏叶同埋牛肉,清爽嘅味道中和左牛肉嘅脂香🥰
🔸季节幽庵烧/炭烧白鳝
▪️两个人可以试晒两款❤️ 烧白鳝同埋西京烧银鳕鱼都好好味 🤤 两款都烧得刚刚好,鱼皮脆口,白鳝弹牙,鳕鱼嘅肉非常嫩口🥰
🔸寿喜汁精选和牛肉眼薄烧
▪️店员即席喺我哋面前烧,仲有大火表演睇😆 好睇又好味👍🏻👍🏻
🔸日本玉子塩渍精选和牛柳粒
▪️牛柳粒烧得刚刚好,自家制嘅玉子盐以蛋黄制成,用嚟配牛柳粒非常合适,升华了牛柳粒嘅滋味😊
🔸海鲜土瓶烧
▪️食到差唔多嘅时候有一客海鲜清汤解一解腻😄
🔸 月见吉列和牛他他饭堡/梅子冷素面
▪️一人一款拣嚟试吓,日本嘅红蛋黄捞埋饭食,真系好正❤️❤️梅子冷素面非常清新,好适合作为一个结尾🥰
🔸甜品
▪️日本蜜瓜加上雪糕,完美结束咗,我哋今日呢一餐🥰🥰
倾得好开心,我哋仲饮咗四杯Highball😆😆真系非常享受嘅一餐,无论系视觉上、服务、食物上都非常高质素👍🏻⭐️