2018-12-08
之前食过brunch,觉得几好,一直都好想试埋个晚餐,今日终于食到。见到个Menu选择都唔太多,咁就决定点左个二人餐就算。<是日餐汤>今日系蕃茄浓汤,蕃茄味浓郁,不错。仲配上一块多士,多士好香脆都几好食。<芝士薯格>呢个芝士薯格卖相好靓,芝士份量都算多,但薯格更份量更多。薯格炸得好香脆,配埋芝士我好钟意。<松露虫草花杂菌米形粉配温泉蛋>呢个米形嘅粉好特别,其实有少少似食紧饭咁。松露味道香浓,但亦不觉得腻。<黑毛安格斯肉眼扒>期待已久既黑毛安格斯肉眼扒,叫左男朋友最爱既五成熟,切岀黎真系岩岩好。肉质好腍又有肉眼既牛味,果然个主打菜系无得输。<荔枝青柠梳打>味道较为清新,有甜甜既荔枝味道,可以食完重味既食物之后冲一冲返口腔既油腻。<特浓朱古力>之前都有饮过嘅朱古力,都觉得好好味,今次都keep到,而且卖相都系好吸引。。而间餐厅好悠闲,放工觉得攰黎到都会refresh左,同埋食物既质素好好,系工厦既餐厅黎讲真系做得唔错。想食西餐既朋友不妨去试一试,坐埋系室外又多一重享受。
蕃茄浓汤配多士
芝士薯格