2020-11-12
有无一间餐厅嘅食物会令你时不时挂住?有无一间餐厅将你抗拒嘅食材煮得令你愿意一口接一口食晒? 之前同一班朋友聚会嚟过Taparoom ,之后时不时都挂住,本来以为挂住嘅系当时嘅气氛,今次再食至知,挂住嘅原来系美食嘅味道💕 Lunch 时段都几full, 建议book咗先好;Lunch menu 自选头盘、主菜,跟餐有免费西班牙水果特饮,价钱由$108至168不等,收费合理。 午餐头盘无棒棒鹅肝拣,所以我哋叫咗 #西班牙黑毛猪火腿蕃茄多士 ,多士酥脆非常香口,蕃茄酱调教得好好,唔会太酸抢过火腿香味。 另一头盘系 #鲜甜冻虾配蒜蓉蛋黄酱 , 蛋黄酱好出色,蒜蓉能够充份带出冻虾鲜甜味,酸甜开胃得嚟完全唔腻,就咁一啖净食酱都觉得正。 朋友嘅主菜:#血橙烧牛柳沙律配脆面包棒 ,卖相比想像中更fresh,见到满满嘅火箭菜,朋友原本有d却步,因为佢系唔食火箭菜嘅,但食落口估唔到牛柳肉汁+血灯汁配埋脆薄片同火箭菜嘅味道同口感竟然系咁夹,朋友开始食之后就无再嫌弃火箭菜,最后重食晒成碟。 我嘅主菜: #霹雳蜜糖烤法国黄油春鸡配炸薯粒 , 炸薯粒首先吸住咗我食欲,粒粒金黄色炸得外脆内软,呢个配
我嘅主菜: #霹雳蜜糖烤法国黄油春鸡配炸薯粒 , 炸薯粒首先吸住咗我食欲,粒粒金黄色炸得外脆内软,呢个配菜再多一倍都食得晒;黄油春鸡虽然经过烤焗,但肉质依然幼嫩,外皮有甜甜蜜糖焦香,酱汁味道非常有层次,绝非一般烧烤酱,能品尝到洋葱香味,好正!
完美午餐一定要order埋完美甜品,是日甜品系 # 玉桂条配朱古力酱 ,玉桂条一上枱就嗅到浓浓玉桂味,而且因为新鲜炸起所以外脆内暖,配埋朱古力酱,个份幸福感100分❤️❤️❤️我一定会时时来访呢间用心餐厅。