2018-03-07 90 浏览
弥敦道人来人往车水马龙嘅地方,已经有各式各样唔同嘅美食。今次就黎到呢一间有各式各样唔同嘅美食包括泰式中式等等,而当中最吸引嘅就系唔同嘅酒类佢都有。系位置方便,地铁站一出就到。店舖内嘅环境虽然唔算大而且又多人但系坐得一啲都唔逼夹。而且仲设有室外雅座只可惜当日系冬天太冻所以未有出去欣赏一下弥敦道嘅美景。首先嚟咗一个炖汤。花胶乌鸡香菇炖汤,相当足料,一碗已经足够两个人嘅份量。花胶嘅骨胶原再配上乌鸡,长时间嘅炖,令到成个汤嘅精华出晒嚟,再配上平平无奇嘅冬菇,令你有一种家嘅味道。牛油鸡翼,我都系第一次食,佢炸嘅时间控制得啱啱好令到鸡翼好香脆而且表层仲有一阵牛油香味咬落鸡翼嘅肉质柔嫩相当之唔错。桂花BB乳鸽,相信大家系出面食嘅乳鸽都系炸,而呢一度就系卤水。唔会太易热气,又唔会失左乳鸽嘅香味,而且BB乳鸽肉质一定系非常柔嫩,所以食落口感非常👍🏿👍🏿海鲜炒饭,炒时间啱啱好令到饭唔会太干亦唔会太湿,而且当中有虾仁带子蟹柳等等相当足料,食落去会丰富好多唔会好似其他嘅炒饭太干而令到有一种失望既感觉系饮品方面,分别有龙眼冰及椰汁三色冰。龙眼冰饮落唔会太甜而且又好浓既龙眼肉香味,真系真材实料。椰汁三色冰有薏米及

首先嚟咗一个炖汤。
花胶乌鸡香菇炖汤

牛油鸡翼

桂花bb鸽

海鲜炒饭

系饮品方面,分别有龙眼冰及椰汁三色冰。龙眼冰饮落唔会太甜而且又好浓既龙眼肉香味,真系真材实料。椰汁三色冰有薏米及椰果等等又系一杯真材实料嘅饮品饮落同食落都系唔错。
龙眼冰,椰汁三色冰
2018-02-01