2015-04-29
第一次去观塘食野, 睇过OR既食评, 呢间日式咖哩店最受欢迎黎到拎飞等左一阵就有位, 餐牌有好多种不同咖啡选择有选择恐惧症既我地...拣左一阵最后决定左拣餐牌上推介既两款「吉列猪扒庵列咖哩饭」「忌廉鸡肉庵列咖哩饭」两款庵列饭既味道唔错, 如果可以再辣D就更加正,不过少许忌廉汁令到个咖哩味淡左,所以中意食浓味就避免拣有忌廉汁既饭每个客人都可以选择自己食既咖哩既辣度,分别系 不辣、少辣、1分辣、2分辣、3分辣、4分辣及5分辣有少少失望既系, 原来庵列饭 最多只可以拣 不辣 同 少辣..对于喜欢食辣既朋友就少左个选择, 我同朋友唯有选择少辣~对于细食既朋友可以选择少饭 仲有得减$5架~ 咪做大晒鬼 加钱就可以有饮品、例汤、迷你沙律、甜品;加15蚊就可以从以上四款拣二款、加20蚊四款拣三款、加25蚊就四款全选;唔加都会有饮品一杯~ 而我地就拣左「加20蚊四款拣三款、加25蚊就四款全选」至于饮品、例汤、迷你沙律、甜品:饮品我地拣左苹果汁, 较淡味; 例汤较清甜; 迷你沙律新鲜唔错(有芝麻酱或醋汁选择), 不过卖相一般~苹果汁早啲饮好啲~~ 冰溶左就好易淡~最后, 甜品系两球雪糕, 好味~草莓味更
黎到拎飞等左一阵就有位, 餐牌有好多种不同咖啡选择
「吉列猪扒庵列咖哩饭」
对于喜欢食辣既朋友就少左个选择, 我同朋友唯有选择少辣~
对于细食既朋友可以选择少饭 仲有得减$5架~ 咪做大晒鬼
加钱就可以有饮品、例汤、迷你沙律、甜品;
至于饮品、例汤、迷你沙律、甜品:
饮品我地拣左苹果汁, 较淡味;
例汤较清甜;
迷你沙律新鲜唔错(有芝麻酱或醋汁选择), 不过卖相一般~
最后, 甜品系两球雪糕, 好味~草莓味更有果肉系入面