一路都好想试既一间日本料理,不过booking真系要睇缘份🤣 今次多得常客既邀请终于有机会品尝,去前已经充满期待。🍣 前菜有左口鱼刺身三食、北海道帆立贝、法国鱼子酱配甜虾、北海道𩽾𩾌鱼肝酱脆片及清酒昆布煮赤鲍。第一轮已经觉得每道菜既食材及份量都好慷慨,为这顿饭打下一个好开始!🍣 寿司环节,据闻Kenji San熟成有一手。当日有九件寿司,按吃既顺序有九绘鱼、沙甸鱼、熟成十八天既八丈岛吞拿鱼、海胆鱿鱼、备长炭炙𫚕鱼、北海道小川马粪海胆、鲭鱼、鲽鱼及大拖。🍣 中间加插海鱼涷汤啫喱,本身对海鱼有小小却步既我幸好踏出comfort zone尝试咗。啫喱入口即溶,整个口腔充满著浓郁既鱼汤,真系令人回味!加上吞拿肉面颊肉、吉列炸帆立贝、酱油鳕鱼白子配乌鱼子、熟成两年既香蒜配酱油渍赤身及松叶蟹肉配蟹膏。✨ 廿十多道菜加入好多师傅既心思,好多别出心裁既菜式令我哋非常赞叹。美中不足既系early dinner时间真系好尴尬,食到最后要两位男士帮手清埋。希望下次可以尝晚市,期待下次既到访。

$2080

2022-01-08
$2080 (晚餐)