2016-02-02
经常同老公周围揾食,所以早已忘记约会既感觉。今晚老公食饭话比个惊喜我, 十分期待! 搭䢂上到嚟,见到一间好有情调的餐厅,已经有初初拍拖既感觉。 入面灯光昏暗,装修有格调,唔会好嘈,好适合情侣拍拖。 Menu图文并茂,好多都好吸引,可惜得两个胃,叫唔到好多野。 香脆咸猪手 $238好大碟既猪手,本身冇特别钟意猪手既我都被吸引住。用叉叉起猪手,层次分明。食后更加难以忘记佢既味道! 猪手既三层:皮,脂肪同埋肉一样咁出色。先讲皮,脆而不硬,一般猪手最难控制既就系皮,好容易因为过左火喉而变得硬。脂肪本身自己最唔钟意食,但系呢个猪手既脂肪位系令我入口觉得好舒服,冇肥既感觉,好重骨胶原!肉煮得够淋,肉嫩。 有三种酱汁可点,芥末,酸椰菜和烧烤酱,沾上令猪手更加惹味。 鹅肝黑松露酱意大利面 $128鹅肝煎得够香,入口即溶。意粉够creamy,入口质感觉得好滑,硬度适中,同埋一d都唔干,大量杂菌同埋黑松露既配合,味道得以再提升。即使食完,个味道都仲留系口腔! 招牌水果茶 $42有蜡烛底座暖住保温,果味浓郁,甜得黎带小小涩。 茶倒出嚟会有烟出,茶
搭䢂上到嚟,见到一间好有情调的餐厅,已经有初初拍拖既感觉。
入面灯光昏暗,装修有格调,唔会好嘈,好适合情侣拍拖。
香脆咸猪手 $238
鹅肝黑松露酱意大利面 $128
招牌水果茶 $42
有蜡烛底座暖住保温,果味浓郁,甜得黎带小小涩。
一般食开都系朱古力同芝士,呢度竟然有紫薯味咁特别,好多唔同配料可以点,生果比较新鲜。
好开心今日食到咁有质素既餐厅,期待下次再有机会食。