2017-01-19
上星期六同GF去完黄金海岸再去深井食野!但由于GF晤中意食鹅,所以我地无去食烧鹅,咁我上网揾到嚟间食店,因为有la沙面食,我女朋友最中意食,又有出名嘅炸鱼,所以便去试试,由于未开门,我地喺附近坐底上openrice睇下d食评先,睇完食评大至上都晤错,所以一够钟开门我地便入去,我地叫左一个炸鱼鱼汤泡饭套餐 ,另外叫左个海鲜la沙面,一个清酒煮沙白(佢系有得选择煮蚬,沙白或花甲的),一杯青柠梳打利宾立。首先好快嚟左杯野饮先,从未试过青柠梳打沟利宾立饮,饮落味道又几特别,酸酸地好提神开胃。之后送上嘅系清酒沙白,沙白份量较少,味道ok但偏啖!然后嚟埋个鱼汤泡饭,但条鱼仍炸紧未上,个泡饭嘅份量都算大碗,鱼汤味够浓,好有鱼味。条鱼未到,碗海鲜la沙面都嚟埋,真系好惊喜,因为估晤到d海鲜晤算少又晤算拿西,晤似平时果d食店是旦整几旧雪藏虾仁,假蟹柳(即鱼旦)就算,佢嚟碗真系有青口有蚬又有虾,比想像好好多,食落味道辣辣地又好浓,d汤好好饮!海鲜好鲜甜,晤似雪藏野!如果系就真系比佢握到了。最后嚟埋个炸鱼,又再一次令我惊喜,因为成条鱼都几大条,而且炸到好靓,成条鱼好似企喺个碟咁上菜,卖相已相当美观!个女侍应
之后送上嘅系清酒沙白,沙白份量较少,味道ok但偏啖!
最后嚟埋个炸鱼,又再一次令我惊喜,因为成条鱼都几大条,而且炸到好靓,成条鱼好似企喺个碟咁上菜,卖相已相当美观!个女侍应亦好细心问我地要不要辣椒豉油!我咁中意辣当然要la,一食落去真系好正!脆pop pop,尤其系d鱼鲯,食落pop pop声,d骨都可以食埋咁济,真系晤错。
埋单重无加一只系214蚊,都算低食架la。