今晚呢餐饭约左足足一个月 一早已经同朋友讲左要静食抹茶既甜品点不知呢一两日天气突然转凉 所以个晚入到去之后每人叫左一碗香喷喷既面我叫左赞岐乌冬你可能会觉得呢碗乌冬外表平平无奇 但系其实真系几好食 比起一般冷藏乌冬既口感真系好几条街 配合埋汤底 简直食开左个胃朋友叫左抹茶荞麦面汤底感觉上同我个碗略有不同 面质同咬口都非常好非常弹牙饮品方面, 朋友想搅搅新意思 叫左杯焙茶沙冰雪糕面头有一球焙茶味雪糕 我都系第一次试呢个味道既雪糕饮品味道系新鲜既 如果你抹茶腔想转一转口味 可以考虑下焙茶饮品/食品食完热食 紧系到今晚主角喇特制林屋抹茶馅蜜先唔加黑糖 就咁食D蕨饼 茶味已经非常清香Mochi 既口感滑嘟嘟 再配合埋黑糖进食 真系食到心心眼焙茶芭菲餐牌话呢个系香港限定 第二度冇得食嫁而我自己觉得佢最特别既系 系杯芭菲既中间 摆放左好几粒雪梨肉感觉好特别同样 如果系好似我朋友咁想转一转口味 真系可以试一试焙茶既甜点 包你愈食愈惊喜!

我叫左赞岐乌冬
你可能会觉得呢碗乌冬外表平平无奇 但系其实真系几好食

朋友叫左抹茶荞麦面
汤底感觉上同我个碗略有不同 面质同咬口都非常好非常弹牙

饮品方面, 朋友想搅搅新意思 叫左杯焙茶沙冰雪糕
面头有一球焙茶味雪糕 我都系第一次试呢个味道既雪糕饮品

食完热食 紧系到今晚主角喇
特制林屋抹茶馅蜜
先唔加黑糖 就咁食D蕨饼 茶味已经非常清香
Mochi 既口感滑嘟嘟 再配合埋黑糖进食 真系食到心心眼

焙茶芭菲
餐牌话呢个系香港限定 第二度冇得食嫁
感觉好特别
包你愈食愈惊喜!