2019-06-27 163 浏览
前几日见朋友ig出post食呢个UFO Fondue劲吸引!今日一于去试试佢!就咁食一样野太dry于是我地又叫多个部队锅,加埋两罐汽水~超正!部队锅部队锅黎先,汤底系辛辣面果种辣度,唔食辣既我都接受到,材料有肠仔、午餐肉、年糕、即食面同埋焗豆~成锅上台好热辣辣,呢d材料其实点煮都唔会差,不过份量唔算多,每样得几件,对我地黎讲只可以作前菜~UFO Fondue主角UFO Fondue出场,首先由店员系gas炉上面一路搅匀d芝士,一路睇住d芝士溶既感觉好治愈~而且一路搅一路闻到劲浓芝士味,简直系视觉同嗅觉既享受!!每个UFO Fondue可以拣两款唔同既烤鸡,我地就拣左果味酱油蒜香烤鸡同甜辣烤鸡。之前食过原汁原味既果味酱油蒜香烤鸡~蒜香味比果味突出,咸咸甜甜好惹味,而甜辣烤鸡系系韩国人最爱果款最传统口味,辣味我谂系跟番香港人口味所以唔整得好辣,甜味足够食完一件再一件,完全停唔到口!今次加埋芝士食,味道更加丰富,中间既芝士熔岩系用左3款芝士制成,包住烤鸡时劲拉丝,芝士口感烟韧,芝士控一定疯狂!虽然真系好邪恶但好味程度系会令你引唔住系咁食~呢个时候再饮罐汽水真系一大享受!虽然食到满肚肠肥但呢一
部队锅

UFO Fondue

虽然食到满肚肠肥但呢一餐真系超满足呀~~