2022-09-04
[ Lau Bistro ]今次介绍呢间餐厅好特别,将腐乳融入西餐,中西合璧🍽🥢但又带点旧茶记嘅味道👀✿ 新咸蛋黄炸鱼皮配腐乳酱 $68 炸鱼皮上沾满咸蛋黄碎,新鲜炸起,酥脆又香口,另附上特制嘅腐乳蛋黄酱,点嚟食更正😻✿ 鸡软骨特级脆饺配腐乳酱 $68呢款系餐厅主打之一,饺子皮炸得薄脆,入口口感好特别,同菜名描述嘅一样,特脆💥✿ 腐乳慢煮鸡卷配白饭 🐓🍚$108鸡皮整得超脆口得嚟鸡肉保留到肉汁💦再配附送嘅酸酸甜甜嘅柑桔柠檬酱,好开胃🤤🤤✿ Lau White $45听店员推荐,叫咗呢款非常特别嘅腐乳咖啡☕️听落好似好奇怪嘅配搭🤔但饮落有惊喜。饮品底部系自家制嘅腐乳汁,上面再加Espresso tonic。一杯饮品可以享受到三种感觉,1️⃣咖啡甘香,2️⃣tonic有气,3️⃣再加后劲嘅腐乳咸香味👍🏻👍🏻总结🫦腐乳被誉为中式芝士,钟意嘅朋友要嚟试下呢间小店,整体感觉好特别,同平时食开嘅茶记/中式餐厅与别不同😉😉✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Lau Bistro 地址:中环结志街46号地舖电话:25423802✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
✿ 新咸蛋黄炸鱼皮配腐乳酱 $68
✿ 鸡软骨特级脆饺配腐乳酱 $68