1K
2018-10-16 374 浏览
对上一次到访已经接近一年前,事实上都系觉得普普通通,但我地喺呢头食完饭,好想食甜野;但又唔想去某啲糖水店难为自己。唯有近近地行过黎。平日夜晚都仲系人头涌涌,有啲人食糖水,有啲人食主餐。幸好我地系两人,无需等位,不过铺面真系太窄,我地身型太大份,坐靠墙位置,真系逼到冇朋友甜品依然系芋圆、仙草、西米露、剉冰及两款甜汤,价钱唔贵,附近选择太少,即使唔系特别出色,都再黎就系咁解,加上份量真系几大。总汇QQ圆 $25除左芋圆、地瓜圆,仲有丸子、珍珠、桂圆、杞子、红枣、雪耳,老实讲以呢个价钱就真系几抵食嘅,味道还好,算系几滋润。招牌综合剉冰 $30唔知系咪太耐冇黎,上枱时我觉得份量好似大左咁,啲冰成座山仔咁,两个人好勉强都食唔哂 (可能晚餐太丰富)。芋圆、地瓜圆各十几粒,仲有珍珠、红豆、薏米、红腰豆、丸子、西米露。圆嘅味道比之前食算系明显左,地瓜圆偏甜,口感实净有噍头,弹性欠奉。丸子烟韧;珍珠依然痴埋一旧。剉冰粗粒,不过天气热溶得快,所以唔洗狂剉。奶量多,偏甜一点,溶下溶下咁食,都唔算腻。

总汇QQ圆 $25

招牌综合剉冰 $30
招牌综合剉冰

2018-10-05
$30 (宵夜)