因为工作需要,今日去港岛~餐厅位于鸭巴甸街,呢条超级斜路真系少啲体力都顶唔顺 😵‍💫 朋友带我金钟转小巴上坚道落车,由顶顶行返落去虽然无咁辛苦,但条路太斜,下雨天都要小心~!餐厅入口虽然不太显眼,但入到去就觉得好清新舒服~装饰简洁,以旅行为主题 🌎🌏🌍 钟意旅行 chill 下嘅朋友仔真系值得到此一游 👍🏻楼下位置约5张枱,但原来仲有2楼 😍 楼上同楼下的小清新系两种风格啦!好开心,上到2楼系中东风装饰!! 好靓~坐喺度食野真系特别有味道 🤣 不过要 book 枱... 我地只可以坐楼下,食完先上去影下相 📸🧚🏻‍♀️起初以为食西餐,原来系台湾 fusion 菜 😮 嗌咗豆乳盐酥鸡便当 $88 , 本身以为啲鸡无汁点会好干,但咬落去外脆内 juicy, 同埋啲配料都有啲汁,所以食落都好惹味 🤤 加$20配咗酥炸花枝丸,3粒好似都有啲唔同味~但一样都好足料又弹牙 🤪 饮品跟餐免费,嗌咗无糖四季春茶,食完热气野配茶就刚刚好 ☕️最后最后都系受唔住诱惑,嗌咗个焦糖脆脆香蕉糯米窝夫配提子冧酒雪糕 $138 😱!!! 唔系夸张,呢个甜品必食!!! 唔食正餐都要食 🧇♥️ 个窝夫唔甜,所以配上朱古力酱、

最后最后都系受唔住诱惑,嗌咗个焦糖脆脆香蕉糯米窝夫配提子冧酒雪糕 $138 😱!!! 唔系夸张,呢个甜品必食!!! 唔食正餐都要食 🧇♥️ 个窝夫唔甜,所以配上朱古力酱、香蕉同焦糖脆脆好夹又唔会太「漏」🤤👍🏻

如果可以坐2楼,食住个甜品配上精致装饰就就 perfect 啦 😎 但位置唔多,真系要记得 book 枱!!
招牌豆乳盐酥鸡便当+花枝丸
焦糖脆脆香蕉糯米窝夫配提子冧酒雪糕