2017-11-30
昨晚途经登龙街想揾地方晚饭,见呢间奈良上釜有位就试一试。 点了 豚角煮及月见和牛,另啤酒一支。坐得迫系香港贵租区特式我唔太介意。 但如果以一般日式食肆做标准呢间系完全唔及格,真系茶餐厅级 - 杯茶点解可以淡到冇味呢样真系难,啤酒杯冇雪冻兼有洗杯水喺杯入面,因为冇提供纸巾所以唯有用自己嘅去抺干只杯;待应唔认真,头盘连摆位都未识,放低个盘对筷子摆喺向外果边。 个头盘味道冇乜特别好,味道算系可以嘅。 去到个主菜就真系冇办法唔帖文警醒一下各位。 豚角煮系一般猪腩肉,亦冇话系和猪,腩肉勉强够腍,饭嘅酱汁味道就个人口味喜欢。 个 ”月见和牛“ 就超级揾笨,各位千祈咪点,切到一口大细嘅所谓 “宫崎牛" 食落祗系类似超市嘅下价牛腩肉 - 韧夹硬仲要每旧 (系每一旧!!) 都有条特别硬嘅筋,有几旧系冇办法咬得开结果要放弃。呢个 ”月见和牛“ 如果真系用”和牛“,就系我咁多年曾经食过嘅和牛上天下地之中最差嘅(不论本港或外地)! 收费 188 加一,完完全全系揾笨实 !祗可以话厨房嘅调味水平唔错,佢到而家都仲几旺因为食物都系靠酱汁(就算刺身都要点酱油!),味道是可以的;可惜店主连食材都冇办法提供合理质
祗可以话厨房嘅调味水平唔错,佢到而家都仲几旺因为食物都系靠酱汁(就算刺身都要点酱油!),味道是可以的;可惜店主连食材都冇办法提供合理质素,就呢一样巳经冇可能再光顾。 希望呢间唔会太快讲 "拜拜"啦。