想食个快lunch就拣左间茶餐厅, 叫两个lunch set:黑椒蘑菇汁猪扒饭+例汤+饮品, $43!猪扒够大块亦算松软! 汁多又浓、蘑菇又多, 重点系只蛋系流汁的呀!!!! 另一个set鲜茄鸡柳饭好足料极多鸡柳, 蕃茄都有3大旧!!!! $38一个餐仲有热饮, 原来响湾仔区仲有咁平民价钱既餐厅, 味道又唔错, 坚系抵食! 至于服务方面其实有个小插曲, 令我觉得呢度既服务系超出茶餐厅水准! 我挂住影野食唔小心倒泻杯野饮, 搞到地下同成台都系, 全场望住我……好瘀皮 有个店员叔叔好好, 即刻递纸巾俾我同抹台, 另一个人帮手拖地, 仲补番杯野饮俾我! 虽然我只系叫柠水, 但系已经觉得佢地好helpful, 平时食肆D待应都面黑黑, 估唔到呢间餐厅又几友善, 一路坐一路食仲留意到佢地会同客人笑住讲bye bye, 唔讲真系唔知自己去左茶记。 最后打呢篇食评 search返呢间餐厅先知道原来系「社企」, 原来佢地既员工系弱势人士黎架。今日医肚之余又可以当支持下佢地, 感觉相当良好😋

黑椒蘑菇猪扒饭
鲜茄鸡柳饭