2020-04-01 2640 浏览
难得放假,梗系要去chill 下,spend左半日时间喺中环呢间cafe,入面嘅装修同埋环境设计都好似外国嘅Cafe小店,唔讲真系以为自己飞咗🤤🌍餐厅嘅食物以花系为主,brunch都加入牛油果为主题~Avo Bun Burger~卖相好精致,用天然嘅色彩配搭出美味,牛油果内里嘅馅料由自己选择,我拣咗ham,牛油果嘅清新中和左当中嘅咸味,味道好夹,而且水波蛋配搭菠菜,加入少许海盐,整体调味刚刚好,咬落去蛋汁流晒出嚟🤤唔好以为一粒牛油果好似好细,其实食落非常有饱足感~Brownie & Rose~Brownie 啱啱焗起,热辣辣加上朱古力味浓郁,外层有少脆嘅感觉,内里则较湿软,质感厚实~ Rose系花形嘅雪糕,外表非常美丽,口味可以自选,我拣咗开心果味,甜度不太高,却带有开心果的独有香味,不至于盖过brownie朱古力甜味~🤤Lavender latte~去Cafe点少得杯咖啡,我拣咗出边比较少见嘅薰衣草味latte,惊喜嘅系latte上有少量嘅薰衣草花瓣作为点缀,卖相好有春天感觉,latte味道亦不会太甜,反而咖啡豆的香气更加突出🤤
餐厅嘅食物以花系为主,brunch都加入牛油果为主题~

Avo Bun Burger~
Avo  Bun  Burger

Brownie & Rose~
Brownie  &  Rose

Lavender latte~
Lavender  latte
2020-03-27