2018-05-05
这里烧肉的好吃程度,令我一度怀疑自己在日本喺香港好难食到咁高质既烧肉,飞驒牛真系好好味,鲜甜嫩香,呢间餐厅一定会再黎食,除左牛之外,佢既刺身都好鲜甜美味,服务都好好我们行5人,点了两个set , 一个$15xx , 另一个$11xx , 再加小食,非常够食,其实个set 都系好多野食,但因为早到左,朋友未到齐,所以叫左个芝士烧薯仔食住先,几好食,烧得好香,但由于我黎既目标系食牛,所以个小食系比自己开下个胃,再叫左杯白酒,边饮边等,白酒系waiter 介绍的,我好怕饮酸既白酒,佢介绍左呢杯有花香既比我,闻到已经好香,饮落一d 都唔酸,有淡淡既花香味,推介推介,可惜,我无问到呢杯酒叫咩名终于等到人齐,黎左杯餐前酒,由于我不太喜欢喝餐前酒,这杯有甜甜果香,挺开胃,还可以。牛肉渴,清甜有牛肉味,连汤渣的牛都很好吃,我和朋友们全部吃光光 刺身到了有三款,toro,甜虾,同一只我都唔知叫咩既鱼,三款都好好好好食,好鲜甜,特别系toro, 鱼油非常香,卖相好精美,但我还是喜欢吃刺身这个渴味道很鲜味,蟹肉好味,个底有三块鱼,一点都唔腥,呢个赞呢个龙虾刺身,真系好新鲜,上到枱只龙虾仲识郩,我都吃得有点不
𠮶日食咗好多牛,全部质素都好高,食得出佢哋真系由日本入口,仲要好新鲜
叫$15xx 个set 有埋大厨嚟帮你烧,都几得意,其实一个set 两个人食都够,每人一千多元,其实呢个质素,咁既价钱,都几值,友人跟我一致通过,会再黎食