2020-10-12
呢间斋菜馆好出名,老字号,开咗好耐,我谂应该有十几二十年噶啦。邻近佐敦地铁站。好容易揾到。首先,讲下去嘅雀巢薯角素鳝先,切成一旧旧嘅薯仔好好味啊,表面香脆,D薯仔肉好淋,口感好好。而素鳝呢就系用冬菇整嘅,冬菇味好香。最钟意食佢嘅香煎猴皇菇,咬落去好淋,真系以为自己食甘肉甘D芡汁整得好好,味道够浓郁,但又唔系咸果挺,好似食紧五花腩咁,但系一D都唔漏下次再去我都会再食多次尼味送。原个南瓜海鲜汤就有好多蟹柳粒。跟住个南瓜汤好浓郁。佢提供埋个铁匙羹,等妳可以食到南瓜盅入面噶南瓜肉,好健康,好好味最后再点多一个鲜茄芝士素火腿焗饭。距嘅素火腿咬落去,真系好似食紧真嘅火腿一样,简直系真假难分。一于俾个like佢。总体嚟讲,唔重味,食材新鲜,明明系食紧齐,但觉得自己喺度食紧肉,真系做得好出神入化。