3天前
旺角女人街两边有好多唔同小店选择,行过Luna Kaffe…门外看似西餐厅,夜晚8:30呢个钟数 店内仲有唔少客人微昏的光线配合简约干净的装潢,播著细细声既广东话歌 好钟意呢个mood,坐得舒服鲜龙虾汁软壳蟹耳朵粉 $148其中一个最Cafe感既位就系 – 猫耳朵粉,唔多餐厅Menu会提供,口感是弹牙弹牙的 独特形状令佢更能挂满酱汁,龙虾汁浓郁香甜 唔会腻,软壳蟹是原只上碟的炭烧慢煮猪肋骨伴BBQ汁 $98原来用铁板上枱的,未放低已经闻到香味 热辣辣滋滋响 好吸引,腌得入味又唔会太over 肉质是软稔的 唔会干争争硬弸弸芝士烟肉焗蚝(1pc) 套餐+$35蚝都几大只,加个小食 来一个变调都唔错焦糖炖蛋 套餐+$28炖蛋做得又香又细滑 入口口感轻型唔会太甜,完整焦糖面 脆脆的等我拷碎,成晚最惊喜部分 一定要点Yellow Pine 套餐+$15其实系菠萝沙冰,有菠萝味 甜度岩岩好*好多Main Course都有餐汤送*食物种类多元化,Burger/ Pizza/ 铁板/ 咖喱/ 意粉,连白布乌冬都有*店员姐姐几好人👍🏻,我坐到差唔多打佯先走 佢地都无做任何野令我hard feeling*
鲜龙虾汁软壳蟹耳朵粉 $148
炭烧慢煮猪肋骨伴BBQ汁 $98
芝士烟肉焗蚝(1pc) 套餐+$35
蚝都几大只,加个小食 来一个变调都唔错
焦糖炖蛋 套餐+$28
Yellow Pine 套餐+$15
其实系菠萝沙冰,有菠萝味 甜度岩岩好
*好多Main Course都有餐汤送
*收+1服务费